A FUTURE DREAM

Jag har många framtidsdrömmar, många saker jag vill hinna göra och uppleva. Många av dessa saker känns alldeles för långt bort men samtidigt så nära. Jag vill så mycket, men samtidigt landa på rätt ställe.

En dröm jag har och har haft väldigt länge är att få starta en egen tidning, eller jobba på någon stor tidning. Tror det skulle vara bästa sättet att få utlopp för min kreativitet, bortsett från bloggandet. Skapandet rent grafiskt, foto och skrivmässigt. Minns när jag och mina vänner spelade goSupermodel.se och stallet.se och designade tidningar och olika grafiska saker till sidorna, vi lärde oss Gimp utan och innan från grunden helt själva. När vi var typ 10-12(!!?). Ganska sjukt, minns hur kul jag tyckte det var, och hur kul det fortfarande är.

Jag vet inte riktigt varför jag just fastnade för det grafiska, tror det har med friheten att göra. Du kan skapa precis vad som helst i princip, digitalt och det enda som kan stoppa dig är fantasin. Det finns inte heller några rätt eller fel. Det handlar om smak och stil, det går liksom alltid att hitta något unikt i det man gör och det är det som gör att man aldrig tröttnar. Man får sin egna lilla frizon, och det även lite så jag ser bloggen. Här släpper jag min kreativa själ helt fri, för min egna skull och att få möjligheten att inspirera andra.

Likadant när det kommer till skrivandet i sig, kombinationen av det grafiska och skrivandet gör det spännande och roligt. I tvåan på gymnasiet när jag mådde som sämst färgade det självklart av sig på skolan och mina prestationer, jag hade F i alla slutbetyg förutom journalistiken när jag klev ut från skoldörrarna för att få sommarlov. För mig sa det rätt mycket. Det enda jag kunde fokusera på var saker jag faktiskt tyckte var kul och utvecklande, det var liksom det enda jag såg en måltavla i. För jag visste att det fanns något mer än att man bara gjorde skoluppgifter bara för att man måste, detta var utvecklande. Det motiverade mig eftersom jag vill landa någonstans i det journalistiska/medieskapandet när jag kommer ut i arbetslivet. Jag såg något mer liksom, svår förklarat.

Så, en dröm för mig är att starta min alldeles egna tidning. Få skapa allt själv, från grunden. Kunna inspirera andra, det vore häftigt.

Gillar

Kommentarer

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat
  • Spotify
  • Twitter
  • Youtube