THANK YOU 2017

2017 för mig har varit förvirrande, ångestfyllt och lärorikt. I början av året kändes allt inom mig som en trasslig röra. Mina gymnasiestudier, likväl som mina klasskompisar och lärare talade för att jag var dum i huvudet och lat. "Hur svårt ska det vara liksom? Att klara av skolan?". Det var som en ond cirkel, där jag balanserade mellan min ångest och den lilla kämparglöden som fanns kvar, det gav mig till slut ännu mer ångest, att min ångest hindrade mig från att klara av skolan. Ångest, ångest, ångest.. så trött jag var på den. Så trött jag var på att ständigt känna så mycket. Men våren och sommaren kom, studenten kom, jag grät, jag hade mina betyg i handen. Inte ett godkänt gymasnieexamen. Jag grät, för jag var så stolt, att jag slitit så hårt. Vissa hade kanske kallat det att snubbla på mållinjen, men jag var redan i mål.. med mig själv. Det var där och då jag insåg att det är okej att inte lyckas, det är okej att vara trasig. Det är en utav mina viktigaste lärdomar från detta år. Jag som alltid kritiserat mig själv, så hårt. I alla situationer, leta fel, jämförelser. Där och då växte jag på något sätt, lämnande ett kapitel av självhat bakom mig.

Det är just sådant jag är tacksam över, att vi människor ständigt växer in our minds och hela tiden får erfarenheter, som utvecklar våra intellekt. Under detta år har jag verkligen slutat slå på mig själv, lärt mig av mitt självhat, att det inte leder någon vart, det blir ett hinder. Jag har funnit mig på ett helt annat sätt än tidigare, det handlar om att vara sin egen bästa vän. Jag som tidigare bojkottat allt det där med att "ingen kan älska dig förens du själv älskar dig själv". Nu har det landat i mig och det är så jävla sant, och så viktigt, att man alltid är rättvis mot sig själv. Gör saker som man själv verkligen vill, do you. Alltid. Den enda saken som riktigt skrämmer mig det är rädsla, för rädsla kan sätta stopp för saker. Så som drömmar och visioner, jag tänker inte vara rädd mer.

Jag lämnar nu 2017 bakom mig, med ett tryggare jag, ett jag som tillåter mig själv att känna, och detta år ska jag ge fullt fokus på vad som komma skall, kämpa till 100% för mina drömmar och mål. Jag ska omringa mig med varma människor, inte tillåta några fler energitjuvar entra min väg. Jag ska försöka finna folk som delar mitt mindset, människor i din omgivning är så otroligt viktiga och påverkar i alla fall mig väldigt mycket. Känns skönt med ett nytt år på ett sätt? Klyschigt må det låta, men det är som en ny fräsch sida, med möjligheter och ännu ett år av utveckling. Jag kan ju absolut säga att jag inte är samma person som i början av 2017 så jag ser bara fram emot allt som 2018 kommer innebära.


... detta är vad 2017 har lärt mig, tack.

Gillar

Kommentarer

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Nouw
  • Pinterest
  • Snapchat
  • Spotify
  • Twitter
  • Youtube